środa, 21 sierpnia 2013

Naleśniki ze szpinakiem i sosem czosnkowym

Przygotowujemy około 10 naleśników z przepisu podanego poniżej lub swojego własnego oraz sos czosnkowy


Składniki:
  • 1 paczka mrożonego szpinaku (najlepiej siekanego)
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:
  • Zamrożony szpinak wrzucamy na patelnie
  • Na małym ogniu i pod przykryciem czekamy aż się rozmrozi
  • Odparowujemy wodę, szpinak ma byc suchy
  • Dodajemy obrany i drobno posiekany czosnek
  • Solimy, pieprzymy
  • Dusimy 10 minut
  • Następnie dodajemy 3 łyżki jogurtu lub śmietany
  • Około 2 łyżki farszu kładziemy na naleśnika i zwijamy jak lubimy :) 
  • Zapiec w piekarniku około 8 minut lub chwilkę na patelni
  • Polać delikatnie sosem czosnkowym

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz