Przygotowujemy około 10 naleśników z przepisu podanego poniżej lub swojego własnego oraz sos czosnkowy
Składniki:
- 1 paczka mrożonego szpinaku (najlepiej siekanego)
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
- Zamrożony szpinak wrzucamy na patelnie
- Na małym ogniu i pod przykryciem czekamy aż się rozmrozi
- Odparowujemy wodę, szpinak ma byc suchy
- Dodajemy obrany i drobno posiekany czosnek
- Solimy, pieprzymy
- Dusimy 10 minut
- Następnie dodajemy 3 łyżki jogurtu lub śmietany
- Około 2 łyżki farszu kładziemy na naleśnika i zwijamy jak lubimy :)
- Zapiec w piekarniku około 8 minut lub chwilkę na patelni
- Polać delikatnie sosem czosnkowym
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz