- 1 świeży brokuł
- 4 jajka
- 8 rzodkiewek
- mały jogurt naturalny
- pół pęczka koperku
- pół zielonego ogórka
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- W garnku zagotowujemy wodę z odrobina soli, brokuł gotujemy kilka minut bez przykrycia
- Jajka gotujemy na twardo
- Ugotowany brokuł dzielimy na małe różyczki
- Jajka obieramy i kroimy w kosteczkę
- Rzodkiewkę myjemy i kroimy w plasterki
- W miseczce mieszamy jogurt, pokrojonyy koperek, obrany i starty na dużych oczkach ogórek i przeciśnięty przez praskę czosnek
- Sos doprawiamy
- Wszystkie powyższe składniki mieszamy razem i tak oto mamy pyszną sałatkę :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz