wtorek, 19 listopada 2013

Sałatka z brokułami i rzodkiewką

SKŁADNIKI:


  • 1 świeży brokuł
  • 4 jajka
  • 8 rzodkiewek
  • mały jogurt naturalny
  • pół pęczka koperku
  • pół zielonego ogórka
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
  1. W garnku zagotowujemy wodę z odrobina soli, brokuł gotujemy kilka minut bez przykrycia
  2. Jajka gotujemy na twardo
  3. Ugotowany brokuł dzielimy na małe różyczki
  4. Jajka obieramy i kroimy w kosteczkę 
  5. Rzodkiewkę myjemy i kroimy w plasterki
  6. W miseczce mieszamy jogurt, pokrojonyy koperek, obrany i starty na dużych oczkach ogórek i przeciśnięty przez praskę czosnek
  7. Sos doprawiamy
  8. Wszystkie powyższe składniki mieszamy razem i tak oto mamy pyszną sałatkę :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz