PROPORCJE DLA DWÓCH OSÓB
SKŁADNIKI:- 3 plastry karkówki (można użyć też piersi z kurczaka)
- 1 czerwona papryka
- 1 mała cukinia
- 2 cebule
- 4 małe pieczarki
- przyprawa do grilla
- olej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Karkówkę pokroić w grubą kostkę
- Posypać przyprawą do grilla i odstawić. Im dłużej tym lepiej, mięso będzie bardziej przesiąknięte przyprawami.
- Paprykę pokroić na kwadraty.
- Cebule obrać i pokroić na 4 cząstki
- Cukinię pokroić w plastry
- Pieczarek kroić nie trzeba chyba, że są duże.
- Na długą wykałaczkę nabijać raz mięso raz warzywo np: Mięso, cebula, mięso, papryka, mięso, cukinia itd.
- Ściskać mocno jedno do drugiego
- Piec na grillu zwykłym lub elektrycznym.
- Można też w piekarniku na 180 stopni przez około 30 minut
- Mnie wyszły dwa bardzo spore szaszłyki.
Witaj! Kluskie o które pytałaś to kluski ze szpinakiem przepis znajdziesz tu http://pao77.blox.pl/2012/08/ZIELONE-KLUSKI.html
OdpowiedzUsuńNa koniec dodam, że szaszłyki prezentują się znakomicie.:)