niedziela, 5 stycznia 2014

Szaszłyki z karkówką

PROPORCJE DLA DWÓCH OSÓB
SKŁADNIKI:

  • 3 plastry karkówki (można użyć też piersi z kurczaka)
  • 1 czerwona papryka
  • 1 mała cukinia
  • 2 cebule
  • 4 małe pieczarki
  • przyprawa do grilla
  • olej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
  1. Karkówkę pokroić w grubą kostkę
  2. Posypać przyprawą do grilla i odstawić. Im dłużej tym lepiej, mięso będzie bardziej przesiąknięte przyprawami.
  3. Paprykę pokroić na kwadraty.
  4. Cebule obrać i pokroić na 4 cząstki
  5. Cukinię pokroić w plastry
  6. Pieczarek kroić nie trzeba chyba, że są duże.
  7. Na długą wykałaczkę nabijać raz mięso raz warzywo np: Mięso, cebula, mięso, papryka, mięso, cukinia itd. 
  8. Ściskać mocno jedno do drugiego
  9. Piec na grillu zwykłym lub elektrycznym.
  10. Można też w piekarniku na 180 stopni przez około 30 minut 
  11. Mnie wyszły dwa bardzo spore szaszłyki.

1 komentarz:

  1. Witaj! Kluskie o które pytałaś to kluski ze szpinakiem przepis znajdziesz tu http://pao77.blox.pl/2012/08/ZIELONE-KLUSKI.html
    Na koniec dodam, że szaszłyki prezentują się znakomicie.:)

    OdpowiedzUsuń