- 3 kolorowe papryki
- pół woreczka ryżu
- garstka fasolki szparagowej mrożonej
- garstka mrożonej marchewki typu: baby
- pół cebuli
- 2 różyczki brokułów
- 2 małe płaty ryby
- pietruszka do dekoracji
- jogurt naturalny lub sos czosnkowy
- sól, pieprz
- olej
Sposób przygotowania:
- Ryż gotujemy w osolonej wodzie na sposób al dente (pół twardo)
- Paprykę przecinamy wzdłóż dluższego boku i wydrążamy środek
- 1 połówkę kroimy w kosteczke
- W misce mieszamy pokrojoną paprykę, fasolke szparagową, marchewkę
- Cebulę i brokuł szatkujemy bardzo drobno, dorzucamy do miski
- Gotowy ryż mieszamy ze składnikami w misce, doprawiamy.
- Nadziewamy papryki
- Rybę oprószamy ulubionymi przyprawami lub solą i pieprzem
- Kroimy w taki sposób, aby na każdej papryce ułożyć kawałek ryby.
- Posypać pietruszką
- Papryki ułożyć na blasze wysmarowanej olejem.
- Zapiekać 45 minut w 175 stopniach.
- Po upieczeniu delikatnie polać jogurtem lub sosem czosnkowym
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz