- 2 piersi z kurczaka
- 2 lyżeczki masła
- 2 lyżeczki siekanego koperku
- 4 lyżki tartego żołtego sera
- 1 jajko
- 2 łyżki mąki
- bułka tarta
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
- Piersi z kurczaka rozbijamy cieniutko Tłuczkiem ale tak, żeby nie zrobić dziur
- Solimy i pieprzymy od wewnętrznej strony
- Po jednej stronie kładziemy lyżeczkę masła, łyżeczkę siekanego koperku i 2 łyżki sera
- Delikatnie rolujemy
- Jeśli mięso sie rozpada spiąć małymi wykalaczkami
- Jajko roztrzepujemy, doprawiamy solą i pieprzem
- Kurczaka obtaczamy w mące, jajku oraz bułce tartej, można to zrobić dwukrotnie
- Układamy na rozgrzany tluszcz, zmniejszamy ogień i smażymy dosyc długo, obracając często.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz