środa, 21 sierpnia 2013

Kurczak zawijany z serem

Składniki:

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 lyżeczki masła
  • 2 lyżeczki siekanego koperku
  • 4 lyżki tartego żołtego sera 
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki
  • bułka tarta
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
Sposób przygotowania:
  • Piersi z kurczaka rozbijamy cieniutko Tłuczkiem ale tak, żeby nie zrobić dziur 
  • Solimy i pieprzymy od wewnętrznej strony
  • Po jednej stronie kładziemy lyżeczkę masła, łyżeczkę siekanego koperku i 2 łyżki sera
  • Delikatnie rolujemy
  • Jeśli mięso sie rozpada spiąć małymi wykalaczkami
  • Jajko roztrzepujemy, doprawiamy solą i pieprzem 
  • Kurczaka obtaczamy w mące, jajku oraz bułce tartej, można to zrobić dwukrotnie
  • Układamy na rozgrzany tluszcz, zmniejszamy ogień i smażymy dosyc długo, obracając często.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz