- 1 udko z kurczaka lub 1 pierś
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 2 średnie ziemniaki
- 2 różyczki brokułów
- ''Garstka'' fasolki szparagowej
- Mała śmietana
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania:
- Do garnka wlewamy około 2 litry wody, wrzucamy kurczaka
- Gotujemy, w tym czasie obieramy warzywa
- Marchew, pietruszkę, ziemniaki kroimy w kostkę
- Gdy powyższe warzywą są pokrojone wrzucamy je do wywaru razem z fasolką szparagową i gotujemy około 10 minut
- Doprawiamy solą i pieprzem
- Następnie dorzucamy brokuły
- Gotujemy do miękkości
- Mięso wyciągamy, obieramy i kroimy w kostkę, dorzucamy do zupy
- Do kubeczka wlewamy śmietanę i rozprowadzamy ją kilkoma łyżkami zupy, żeby się nie zwarzyła
- Wyłączamy gaz, wlewamy śmietanę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz