- 2 kawałki łososia bez skóry
- 120 g kuskusu
- Cebulka dymka
- Czerwona papryka
- 5 pieczarek
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól
- pieprz
- Folia aluminiowa
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Kuskus zalać 150 ml gorącej wody, przykryć.
- Po 10 minutach delikatnie rozdzielić widelcem
- Nagrzać piekarnik do 200 stopni
- Paprykę i pieczarki umyć i pokroić w drobne kawałki
- Zapiec około 8 minut w piekarniku
- Dymkę posiekać i połaczyć z warzywami i kuskusem
- Na folii aluminiowej ułożyć kuskus
- Łososia umyć, osuszyć
- Przyprawić solą i pieprzem oraz polać sokiem z cytryny
- Ułożyć na kuskusie
- Zawinąć paczuszkę z folii, wstawić do piekarnika na około 25 minut
PORADY:
Kuskus można zalać bulionem, będzie smaczniejszy
Danie smakuje doskonale z dipem pomidorowym
Do kuskusu można wrzucić warzywa które lubimy, bądź akurat mamy w lodówce :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz