- 600 g kolorowej papryki
- 1 mała cukinia
- 1 cebula
- 200 g kiełbasy zwyczajnej
- Puszka pomidorów lub 4 świeże
- Sól, pieprz, ostra papryka
- olej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Kiełbasę kroimy w kostkę i obsmażamy na łyżce oleju ( Może być lekko spieczona, będzie lepsza)
- Pod koniec smażenia dodajemy posiekaną drobno cebulkę i smażymy około 3 minut
- Paprykę i cukinię (nie trzeba obierać) kroimy w kostkę lub paseczki i wrzucamy do kiełbasy
- Przykrywamy i dusimy na małym ogniu aż zmięknie
- Następnie dodajemy pomidory z puszki lub pokrojone w kostkę świeże.
- Chwilę gotujemy na średnim ogniu
- Pod koniec solimy, pieprzymy i dodajemy paprykę
PORADY:
ZAMIAST POMIDORÓW MOŻNA DODAĆ PRZECIER POMIDOROWY
CUKINIĘ MOŻNA ZASTĄPIĆ KABACZKIEM
KIEŁBASĘ MOŻEMY ZAMIENIĆ Z BOCZKIEM
JEŚLI LUBIMY WIĘCEJ SOSU DODAJEMY RAZEM Z POMIDORAMI SZKLANKĘ BULIONU WARZYWNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz