wtorek, 30 lipca 2013

Paszteciki

Receptura na około 15 pasztecików


Przygotowujemy około 15 naleśników z przepisu poniżej odstawiając 1 szklankę ciasta na później

Składniki:
  • 300 g pasztetowej (jedna wiązka)
  • 3 jajka
  • 1 cebula
  • sól
  • pieprz
  • łyżka oleju

  • Szklanka bułki tartej
  • Szklanka ciasta na naleśniki 
  • Olej do smażenia pasztecików


Sposób przygotowania:

  • Gotujemy na twardo 3 jajka 
  • Na łyżce oleju posmażamy na złoto posiekaną drobno cebulę
  • Do cebuli dodajemy pasztetową i pokrojone w drobna kostkę jajka na twardo
  • Mieszamy aż masa stanie się jednolita, doprawiamy solą, pieprzem
  • Odstawiamy na 10 minut
  • Około 2 lyżek farszu kładziemy na naleśnika i zwijamy, jak na zdjęciu. 
  • Gotowe naleśniki obtaczamy w cieście nalesnikowym następnie w bułce tartej i smażymy do zrumienienia. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz