Przygotowujemy około 15 naleśników z przepisu poniżej odstawiając 1 szklankę ciasta na później
Składniki:
- 300 g pasztetowej (jedna wiązka)
- 3 jajka
- 1 cebula
- sól
- pieprz
- łyżka oleju
- Szklanka bułki tartej
- Szklanka ciasta na naleśniki
- Olej do smażenia pasztecików
Sposób przygotowania:
- Gotujemy na twardo 3 jajka
- Na łyżce oleju posmażamy na złoto posiekaną drobno cebulę
- Do cebuli dodajemy pasztetową i pokrojone w drobna kostkę jajka na twardo
- Mieszamy aż masa stanie się jednolita, doprawiamy solą, pieprzem
- Odstawiamy na 10 minut
- Około 2 lyżek farszu kładziemy na naleśnika i zwijamy, jak na zdjęciu.
- Gotowe naleśniki obtaczamy w cieście nalesnikowym następnie w bułce tartej i smażymy do zrumienienia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz