Sposób przygotowania:
- Pół kostki masła roztapiamy, przeciskamy czosnek, dodajemy koperek troszke soli i pieprzu
- Odstawiamy na 5 minut do lodówki
- W tym czasie kroimi chleb wzdłuż i w poprzek tak aby powstały na nim kwadraciki mniej więcej 2.5 x 2,5 cm. Omijamy spód, żeby wszystko razem sie trzymało.
- Między kwadraciki wciskamy starty żółty ser oraz posiekany szczypiorek
- Masłem czosnkowym polewamy wierzch chleba
- Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni
- Owijamy chleb w sreberko
- Wstawiamy do piekarnika na 5 minut
- Po tym czasie wyciągamy folię, a chleb pieczemy przez około 5 minut do roztopienia sera.
- Kwadraciki wyciągamy palcami.
Porady:
Do środka możemy włożyc również szynkę lub boczek
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz