poniedziałek, 16 września 2013

Sałatka z tuńczykiem

Składniki: 

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 5 cebulek marynowanych lub pół zwykłej cebuli
  • 3 rzodkiewki
  • pół żółtej lub czerwonej papryki
  • 3 łyżki posiekanej zielonej cebulki
  • 2 jajka ugotowane na twardo 
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki majonezu
  • sól, pieprz
Sposób przygotowania:
 DO MISKI WRZUCAMY:
  • Tuńczyka odsączonego z zalewy
  • Odsączoną kukurydzę
  • Pokrojone na 4 części cebulki marynowane lub drobno posiekana zwykła cebula
  • Pokrojone w kosteczkę rzodkiewki
  • Pokrojoną w kostkę paprykę
  • Pokrojone w kostkę jajka
  • Posiekaną zieloną cebulkę
  • Przeciśnięte przez przez praskę ząbki czosnku
  • Majonez
  • Szczyptę soli i pieprzu
WSZYSTKIE SKŁADNIKI MIESZAMY :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz