- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- 1 mała puszka kukurydzy
- 5 cebulek marynowanych lub pół zwykłej cebuli
- 3 rzodkiewki
- pół żółtej lub czerwonej papryki
- 3 łyżki posiekanej zielonej cebulki
- 2 jajka ugotowane na twardo
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Sposób przygotowania:
DO MISKI WRZUCAMY:
- Tuńczyka odsączonego z zalewy
- Odsączoną kukurydzę
- Pokrojone na 4 części cebulki marynowane lub drobno posiekana zwykła cebula
- Pokrojone w kosteczkę rzodkiewki
- Pokrojoną w kostkę paprykę
- Pokrojone w kostkę jajka
- Posiekaną zieloną cebulkę
- Przeciśnięte przez przez praskę ząbki czosnku
- Majonez
- Szczyptę soli i pieprzu
WSZYSTKIE SKŁADNIKI MIESZAMY :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz