- 4 bardzo duże ziemniaki (ważne żeby nadawały się do pieczenia, ich zastosowanie można znaleźć na opakowaniu)
- Fasolka w sosie pomidorowym z puszki np: HEINZ
- Przyprawa do ziemniaków
- Garść startego sera żółtego
- Folia aluminiowa do zawinięcia
Sposób przygotowania:
- Ziemniaki dokładnie myjemy
- Każdego ziemniaka nakłuwamy wykałaczką kilka razy
- Pojedynczo zawijamy w folię
- Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 1 godzinę
- Odwijamy z folii, nacinamy spory krzyżyk na środku ziemniaka
- Do środka nakładamy fasolkę i posypujemy serem.
PORADY:
NAJLEPIEJ PODAWAĆ Z JAJKIEM SADZONYM, WTEDY MAMY GOTOWY CAŁY OBIAD
DO ZIEMNIAKA MOŻNA WSADZIĆ RÓŻNE NADZIENIA NP: MIĘSO MIELONE, BOCZEK, WARZYWA W SOSIE
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz