- 2 udka z kurczaka lub 2 piersi
- Włoszczyzna
- Pieczarki
- 2 łyżki startego żółtego sera
- 1 łyżka posiekanej pietruszki
- 1 jajko
- kilka łyżek bułki tartej
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
Sposób przygotowania:
- W garnku zagotowujemy wodę
- Gdy wrze wrzucamy nasze mięso i dodajemy włoszczyznę, solimy
- Gotujemy kurczaka do miękkości czyli około 45 minut
- Mięso oddzielamy od kości
- Mielimy je lub bardzo drobno siekamy
- Pieczarki drobno kroimy i podsmażamy na suchej patelni kilka minut aż odparują
- W misce mieszamy ze sobą mięso, pieczarki, ser pietruszkę, jajko, sól i pieprz.
- Jeśli masa nie jest zbita dodajemy troszkę bułki tartej
- Formujemy małe owalne kotleciki i smażymy aż do zrumienienia :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz