środa, 2 października 2013

Kotleciki z gotowanego kurczaka

Składniki:


  • 2 udka z kurczaka lub 2 piersi 
  • Włoszczyzna
  • Pieczarki
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • 1 łyżka posiekanej pietruszki
  • 1 jajko
  • kilka łyżek bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
Sposób przygotowania:
  1. W garnku zagotowujemy wodę
  2. Gdy wrze wrzucamy nasze mięso i dodajemy włoszczyznę, solimy 
  3. Gotujemy kurczaka do miękkości czyli około 45 minut
  4. Mięso oddzielamy od kości
  5. Mielimy je lub bardzo drobno siekamy
  6. Pieczarki drobno kroimy i podsmażamy na suchej patelni kilka minut aż odparują
  7. W misce mieszamy ze sobą mięso, pieczarki, ser pietruszkę, jajko, sól i pieprz.
  8. Jeśli masa nie jest zbita dodajemy troszkę bułki tartej
  9. Formujemy małe owalne kotleciki i smażymy aż do zrumienienia :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz