- 1 paczka mrożonego ciasta francuskiego
- Pół paczki mrożonego szpinaku
- 2 piersi z kurczaka
- 2 łyżki śmietany
- 2 ząbki czosnku
- Sól, pieprz
- Ulubione przyprawy do kurczaka
- 1 jajko
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Szpinak odparowujemy na patelni
- Następnie dodajemy posiekany drobno czosnek, troszkę soli oraz śmietanę
- Smażymy około 3 minuty
- Piersi kroimy w kostkę, przyprawiamy ulubionymi przyprawami
- Ciasto francuskie kroimy na 8 kwadratów
- Na każdy płat nakładamy łyżkę szpinaku i kilka kostek kurczaka
- Zwijamy w paczuszkę
- Rozbełtanym jajkiem smarujemy ciasto z wierzchu
- Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy około 20 minut
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz