Najlepiej smakują prosto po ulepieniu :)
SKŁADNIKI:
- 1 tabliczka dobrej białej czekolady
- 50 g masła
- 25 g cukru pudru
- 1 szklanka wiórków kokosowych
- 13 obranych migdałów
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
- Czekoladę rozpuścić w mikrofalówce (ostrożnie! Lubi się przypalić ;) lub w garnuszku
- W misce miksujemy masło z cukrem pudrem
- Do miski dodajemy rozpuszczoną czekoladę, następnie 3/4 szklanki wiórków kokosowych i wszystko razem mieszamy mikserem
- Powstałą masę wkładamy na 10 minut do lodówki
- Po wyciągnięciu masa może być twarda, ale pod wpływem ciepła rąk robi się mięciutka
- Formujemy kuleczkę do środka wpychając 1 migdał
- Gotową kulkę obtaczamy w pozostałym kokosie i gotowe :)
rafaello jest delikatne wiec ta masa jest za twarda.Moze dodac do tego bita smietane miksujac maslo i czekolade?
OdpowiedzUsuńMyślę, że bita śmietana mogłaby opaść. No chyba, żeby dodać żelatynę.
OdpowiedzUsuń